آیا شما با این علائم آشنا هستید؟ میخوام در مقاله ی زیر این علائم رو براتون معرفی کنم. این شما و اینم علائم:
انجمن روانپزشكی آمریكا فهرستی از علائمی را منتشر كرده است كه نشانههای ابتدایی بروز بیماری روانی هستند.
هر فردی ممكن است در زندگی روزهای بدبیاری و نحس را هر از گاهی تجربه كرده باشد كه در این شرایط اغلب شخص احساس خوبی از خود ندارد و یا با موضوعات خاصی دست به گریبان است.
انجمن روانپزشكی آمریكا در مقالهای منتشر كرد: وقتی این موضوعات خاص و گریبانگیر آنقدر شدت و قدرت پیدا میكنند كه تقریبا بر تمام جنبههای زندگی شما سایه میاندازند، شاید زمان آن فرا رسیده باشد كه به یك روانپزشك مراجعه كرده و از وی كمك بگیرید. این انجمن برای شفاف سازی این مطلب فهرستی از علائمی را ارائه و منتشر كرده كه نشانههای ابتدایی بروز بیماری روانی هستند و باید از جانب یك متخصص ارزیابی و بررسی شود.
این علائم عبارتند از:
* احساس نگرانی و اضطراب دائمی یا ترس از چیزهایی كه میدانید غیر منطقی هستند.
* احساس مداوم غم و افسردگی
* تغییرات خلقی آشكار یا تغییر در شخصیت فرد
* دشواری در انجام كارها و مسوولیتهای روزانه
* تجربه توهم یا افكار غیر واقعی
* تغییرات جدی و مهم در عادات تغذیهای و خواب
* روی آوردن به مواد مخدر یا الكل برای تسكین یافتن
* احساس عصبانیت شدید و رفتارهای پرخاشگرانه و تهاجمی
* تفكر خودكشی
در كل فرد خود شیفته فقط و فقط خودش و عقایدش را می بیند و حتی به خود اجازه می دهد كه برخی از مواقع بجای دیگران نیز نظر داده و تصمیم بگیرد.
خودشیفتگی یک ویژگی فطری ـ شخصیتی و بنیادی انسان است که بسته به نوع زمینههای ژنتیک افراد، تربیت خانوادگی، شرایط رشد و شرایط اجتماعی و محیطی، ممکن است تشدید شده و یا شدت یابد، به نحوی که بر سایر ویژگیهای شخصیتی غالب شود. خودشیفتگی، واژه ناآشنایی نیست و همه کم و بیش با ادبیاتهای متفاوتی با آن آشنا هستند. با توجه به اینکه افراد خودشیفته به دلیل عدم تعادل در ویژگی شخصیتی با پیامدهای رفتاری گوناگونی که ایجاد میکند، مشکلات فراوانی برای فرد، دیگران و جامعه ایجاد نموده و آنچنان تنش و درگیری ایجاد مینماید که ادامه رابطه با مشکل مواجه میشود. در این میان اگر خودشیفتگی در بالای هرم سازمانی، یعنی مدیران شایع باشد، صدمات و لطمات آن جبران ناپذیر خواهد بود بطوری که حتی ممکن است ادامه حیات سازمان امری محال و ناممکن باشد.
لذا در این مقاله با توجه به حساسیت موضوع و لزوم روشن شدن آن، ابتدا صفات مدیران خود شیفته مطرح شده و در ادامه اثرات صفت خودشیفتگی در مدیران سازمان بطور مشروح بیان شد. و در آخر راهکارهایی بعنوان پیشنهاد برای مقابله با خودشیفتگی بطور مشروح مطرح گردید.
نکاتي کاربردي براي مديريت ارتباط با افراد خودشيفته
بسیاری از مردم تصور می کنند که اختلال بیش فعالی فقط مربوط به دوران کودکی است در حالی که این اختلال در صورت پنهان ماندن و کنترل نشدن در دوران کودکی در بزرگسالی سلامت روانی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و زندگی اجتماعی و خانوادگی وی را متاثر می کند.
به علاوه ممکن است علایم اختلال در کودکانی که مبتلا هستند و تحت درمان قرار دارند ، در دوران بلوغ و بزرگسالی هم دیده شود.
در واقع بسیاری از بزرگسالان مبتلا به بیش فعالی نمی دانند که بهADHD مبتلا هستند و ریشه بسیاری از مشکلات روزمره و مشکلات ارتباطی شان به این اختلال مرتبط است. مشکلاتی نظیر بی نظمی شدید یا بدقولی های فراوان معمولا به عنوان علایم بیش فعالی بزرگسالان شناخته می شود. باید به یاد داشت که این علایم از دوران کودکی وجود دارد و تا سنین بلوغ و بزرگسالی تداوم می یابد و زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. بهترین راه برای تشخیص این عارضه شناسایی مهم ترین علایم آن مانند فراموشی دایمی، بدقولی ، نداشتن تمرکز، بی قراری دائمی و وارسی دائم اشیاو... است اما بسیاری از علایم هم با جزئیات متفاوتی در بزرگسالان خود را نشان می دهد. درباره این عارضه با دکتر رضا مهدوی روان پزشک گفت وگویی کرده ایم که در پی می آید.
تريکوتيلومانيا نوعي بيماري عصبي است که شخص ناراحتي هاي خودرا با کندن موهاي خود تخليه مي کند. تریکوتیلومانیا عمل برداشتن مو با دستکاری بطور آگاهانه و یا ناآگاهانه است...
وقتی عصبانی و نگران می شوید چه می کنید؟ خیلی ها از ما عادت های خاصی داریم که ناخودآگاه در شرایطی که تحت فشار و استرس قرار می گیریم به آنها پناه می بریم. بعضی ها ناخن هایشان را می جوند...
فردریک پرلز1 از شخصیت سالم تحت عنوان “انسان این مکانی و این زمانی” یاد می کند. پرلز معتقد است، انسان موجودی کاملا “خودآگاه” است ولی از طرف دیگر از اعمال “خودمختارانه” می هراسد. اگرچه مردم، خود را افرادی مستقل و متکی به خود می پندارند، اما به حمایت شدن بیشتر از جانب دیگران گرایش دارند و هر زمان که دیگران انتظارات آنان را برآورده نکنند، عصبانی و خشمگین می شوند. انسان های سالمتر به جای آنکه به گونه ای مزمن دست به تجدید خاطرات، تخیلات و یا تصورات توام با اضطراب بزنند، در تلاش جهت رهایی از روابط ناخوشایند و متکی به دیگران بوده، از آگاهی مستقیم نسبت به ادراکات و احساسات خویش برخوردار هستند. شخصیت سالم، توانا و قادر است که به خود و اراده ی خویش اعتماد می کند. به عقیده ی”پاپن”سخنان زیر که پرلز بیان کرده شاید بهترین اعتقادات وی در مورد انسان باشد:
در این پست سعی خواهم کرد اصول و مفاهیم نظریه هب(Donald Olding Hebb) را درباره یادگیری بیان نمایم.
نظریه هب به ما کمک خواهد کرد تا درک صحیح تری از اصول یادگیری داشته باشیم و باشناختی که از نظریه وی به دست می آوریم موفقیت ما در آموزش یادگیری کودکان و درمان سریع تر بیماران به خصوص بیماران نورولوژی نیز افزایش خواهد یافت.
محققين در ارتباط با يادگيرى نظريه هاى متفاوتى ارائه كرده اند. بى ترديد همه آنها بر پاره اى از حقايق درباره فرآيند يادگيرى تأكيد مى ورزند و حقايق ديگرى را ناديده مى گيرند. در مرحله فعلى از تاريخ روانشناسى، به نظر مى رسد كه براى كسب درست ترين تصوير از فرآيند يادگيرى بايد آماده باشيم تا آن را از زواياى مختلف بنگريم.
با کتاب شوخی کنید وقتی تلویزیون تماشا می کنید یا با دوستتان صحبت می کنید، لبخندی بر لب دارید و راحتید، اما وقتی از کتاب و مطالعه صحبت می شود و به سراغ درسها می روید جدی و محکم و اخمو می شوید.
در روان شناسی حافظه و یادگیری گفته می شود: مطالبی که بار هیجانی بیشتری دارند، بیشتر در حافظه می مانند و بهتر به خاطر آورده می شوند چرا که هیجان، علاقه، تمرکز، و ورود مطلب به حافظه را موجب می شود. مثالی بزنیم: من به شما می گویم: همسایه ۱۸ سال قبلتان یادتان می آید؟ شما می گویید: نه. می گویم: همان که دو بچه کوچک داشت. می گویید: نه، به خاطر نمی آورم. می گویم: همان که پدرش فروشنده لباس بود و شما باز هم به خاطر نمی آورید. می گویم: همان که خانه شان آتش گرفت. یک مرتبه همه چیز در ذهنتان زنده می شود چرا که آتش گرفتن، بار هیجانی مؤثری داشته است. اگرچه آتش گرفتن، یک هیجان منفی در شما ایجاد کرده بود، در هر حال هیجان انگیز بود و همین هیجان باعث شده بود که شما خاطره آن را به خوبی به خاطر بسپارید.
کي از بزرگترين دغدغه هاي ذهني داوطلبان اين است که به چه روشي بايد براي کنکور، درس بخوانند .
کي از بزرگترين دغدغه هاي ذهني داوطلبان اين است که به چه روشي بايد براي کنکور، درس بخوانند . آيا بايد متفاوت از دوران مدرسه درس بخوانند ؟
آيا حتما" بايد از کلاسهاي کنکورو روشهاي تستي استفاده کنند؟
آيا بايد از کتابها و جزوات خاصي استفاده کنند؟
آيا بايد خط به خط مطالب را حفظ کنند؟
آيا بايد شب و روز درس بخوانند؟
آيا بايد از خواب و خوراک و ورزش و تفريح بگذرنند؟
چه بايد کرد ؟ کدام راه به موفقيت در کنکور ختم مي شود ؟ و .....
يكي از رايج ترين اختلالات عصر حاضر كه به شدت نيز رو به افزايش است، افسردگي است. احساس افسردگي نوعي غم دروني به دنبال يك پيشآمد بسيار ناخوشايند بيروني است و افسرده فردي كه انگيزه اش در پائينترين سطح ممكن قرار داشته و قدرت انطباق خويش را با محيط كاملاً از دست داده است.
* علل:
در مورد علل افسردگي دلايل بيشماري را مي توان برشمرد، اما مهمترين اين عوامل را مي توان در قالب چندين نظريه اينچنين بيان نمود:
بر طبق نظريه اريك فروم، دور شدن از طبيعت دروني انسان دليل بسيار مهمي براي افسردگي است. انسانها با دوري از اصل خويش و درگير شدن در فضاي پر هرج و مرج اطراف، دچار ناكامي هاي بسيار گشته و به سرعت در دام افسردگي اسير مي شوند.
مقدمه: آزمایش زندان استنفورد یکی از معروفترین و به نقلی خطرناکترین آزمایشهای روان شناسی است که تاکنون انجام شدهاست. در این آزمایش که به سرپرستی دکتر فیلیپ زیمباردو در دانشگاه استنفورد در سال ۱۹۷۱ انجام شد، چندین دانشجوی سالم از نظر روانی به صورت آزمایشی نقشهای زندانی و زندانبان را پذیرفتند.
نتایج آزمایش حیرتآور بود، پس از گذشت چند روز اکثر زندانبانان رفتارهای شدید سادیسمی از خود نشان دادند. آزمایش به خاطر ترس از کنترل خارج شدن وضعیت بعد از ۶ روز متوقف شد.
لطفا با من تا پایان این آزمایش همراه شوید و لذت خواندن این گزارش را از دست ندهید:
این پژوهش با یاری این افراد به انجام رسیده است:
آیا فهرست خرید، نام همسایه، علت رفتن به خیابان و عنوان کتابی را که باید برای فرزندتان تهیه کنید، فراموش کرده اید!ناراحت نشوید زیرا فراموشی بعضی از مطالب اجتناب ناپذیر است. در بیشتر موارد فراموشی هیچ ارتباطی با بیماری آلزایمر و دیگر بیماری ها ندارد بلکه بیشتر به استرس، کار زیاد و تشتت فکری افراد مربوط می شود. آیا شما می خواهید حافظه فعال تری داشته باشید؟ نکاتی درباره فعالیت حافظه در «Readers digest» عنوان شده است که خواندنش خالی از لطف نیست.
گروهی از متخصصان مغز و اعصاب در انگلیس تاكید كردند مصرف ویتامین ب برای مقابله با آلزایمر و تحلیل رفتن حافظه مفید است.
نتایج یك آزمایش جدید نشان داده است كه مصرف دوز مشخصی از ویتامین ب به میزان چشمگیری برای مقابله با ضعف حافظه در افراد سالمند و حتی پیشگیری از بروز آلزایمر كارایی دارد.
متخصصان دانشگاه آكسفورد با مطالعه روی بیش از 250 شركت كننده شامل افرادی كه بالای 70 سال سن داشتند و به انواع خفیف ناتوانی ذهنی مبتلا بودند به این نتایج دست یافتهاند.
به گزارش روزنامه دیلی اكسپرس، متخصصان طی دوره دوساله به این افراد ویتامین ب كه به طور طبیعی در مواد غذایی مثل گوشت، لوبیا و موز یافت میشود و یا یك دارونما دادند.
نتایج آزمایشات تایید كرد افرادی كه از مكملهای غذایی حاوی این ویتامین استفاده كرده بودند بهتر میتوانستند فعالیت ذهنی مثل برنامه ریزی، سازماندهی و یادآوری اطلاعات را انجام دهند. آزمایشات نشان داد مصرف مكمل ویتامین ب امكان تشكیل نوعی پروتئین مغزی را كه عامل بروز آلزایمر و زوال عقل است را كاهش میدهد و این افراد كمتر با ضعف توان ذهنی مواجه شدند.
[+] نوشته
شده توسط حمیدرضا عباس زاده عضو سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور در سه شنبه 16 خرداد 1391برچسب:,
انجمن هيپنوتيزم ايران به صورت يک انجمن صنفي در سال ۱۳۷۴ با تلاش گروهي از پزشکان تاسيس شد و از سال ۱۳۸۰ به عنوان يک انجمن علمي از سوي کميسيون انجمن هاي علمي وزارت بهداشت تاييد شد. برگزاري کنگره ها، کلاس هاي آموزشي و برگزاري همايش ها و تربيت نيرو از اهداف اين انجمن بوده است. از آن جا که درباره هيپنوتيزم باورها و تصورات نادرستي وجود دارد و بسياري از افراد غيرمتخصص کارايي آن را زير سوال برده اند، پاي صحبت هاي دکتر مهدي فتحي دبير انجمن علمي هيپنوتيزم باليني ايران نشستيم.
آیا معمولا احساس آرامش و راحتی می کنید؟ آیا هر روز از احساس لذت و سعادت لبریزید، و اینگونه به نظر می رسد که از مشکلات و احساس غم و اندوه آزادید؟ اگر این چنین است مستقیما به قسمت نظرات بروید و اسرار خود را برای رسیدن به چنین زندگی با ما در میان بگذارید.
7 عادتی که برای رسیدن به موفقیت باید آنها را کنار بگذارید.
همه ما خیلی وقتها لیستی از کارهایی که باید انجام بدهیم آماده میکنیم. اما درمورد کارهایی که باید از آنها دست بکشیم چطور؟ افراد موفق کارهایی که در زیر عنوان میکنیم را انجام نمیدهند اما این احتمال وجود دارد که شما هنوز انجامشان میدهید. همین امروز تصمیم بگیرید و این کارها را به لیست کارهای کنارگذاشتنی اضافه کنید.
1. بهانه آوردن. افراد موفق دیگران را مقصر نمیکنند و بهانه نمیآورند و از بدشانسیشان شکایت نمیکنند. آنها مسئولیت کامل زندگی خود را بر عهده میگیرند. آنها میدانند که موفقیت و شکست در دستان خود آنهاست. پس سعی نکنید خود را قربانی جلوه دهید یا بهانه بیاورید.
وقتی به چیزی فکر می کنید، در واقع برایش کارت دعوت می فرستید. آیا هرگز برایتان پیش آمده که به دوستی که مدت ها از او بی خبر بوده اید فکر کنید و او ناگهان پس از سال ها، به شما تلفن بزند؟
تعلق و وابستگي به جسمانيت وعادت کردن به آن ، دليل بسياري از مشکلات روحي يا حتي از دست دادن لذتهاي بي نهايتي است که خداوند امکان تجربه آن را به بشر داده است ...لذا اولين مرحله و گام در رسيدن به عالم آرامش و در واقع رسيدن به او ، رها شدن از جسم و قطع تعلقات است .
مقاله زير آموزش ساده ترين نوع خود هيپنوتيزم به عنوان Relaxation ، مقدمه اي براي کنترل ذهن ، راز اصلي تمرکز قوا و حذف تنشهاي غير ضروري و زيانبار بدن است .
شما هرچقدر هم آرام و ریلكس باشید مـمـكـن اسـت در طول روز به دلایل مختلف دچار اسـتـرس گـردیـد. ترافـیـك و شلوغی خیابان، كارهای زیـاد نـاتـمـامـی كـه بایـد انـجـام دهید، خرابی اتومبیل و كنكور مسائلی هستند كه ممكن است موجب بروز استرس در شما گردند.
نكته اینجاست كه استرس باعث حـل مـشـكـل نـشــده و برعكس شما را از ادامه فعالیت صحیح باز می دارد. در این قسمت 5 روش ساده را جـهت كاهـش اسـتـرس بـخـصـوص در هـنـگـام كار، بیان میكنیم.
1- شمارش كنید
یك روش موثر برای برخورد با موقیعتهای استرس آور، شمارش تا عدد 10 است.ایـن كار كمك می كند از لحاظ فكری و روانی از آن لحظه استرس آور دور شده و 10 ثـانـیه بشما وقت می دهد تا از آن شرایط خود را رها كنید.فرض كنید این عمل، ریموت كنترل زندگی شما است. دكمه pause را میزنید. وقتی تا عدد 10 شمارش كـردید دوباره دكمه "play" را فشار می دهید. در نتیجه در وضعیت بهتری نسبت به قبل قرار خواهید گرفت.
زندگی بر یک روال میگذرد، بدانید که وقت تغییر است. اگر هر شب پیش از خواب جدول حل میکنید و این عادتتان شده است، وقت آن است که وقت تفریح و خوابتان را عوض کنید و ورزش دیگری برای مغزتان بیابید. در مورد دنیای دور و برتان کنجکاو باشید و به جستجوی این بروید که بفهمید هر چیزی چگونه کار میکند.
این تلاش برای فهمیدن بیشتر به مغزتان کمک میکند که سریعتر و تاثیرگذارتر عمل کند. ۱۰ کلک ساده هم ما به شما پیشنهاد میدهیم تا با به کارگیری آنها کمی تغيير را احساس كنيد يادتان باشد عظمت زندگي در علم نيست در عمل است ( توماس هاكسلي):
گام 1 : فهرستي از موفقيت هايي را كه تا كنون نصيبتان شده تهيه كنيد. گام 2 : هرچند وقت يك بار به ميان طبيعت برويد و در محيطي سبز و سرشار از آرامش قدم بزنيد.
گام 3 : وان حمام را پر از آب گرم و كف صابون كنيد، داخل وان بنشينيد و تمام تنش ها را با تنفس عميق از خود دور كنيد. گام 4 : هر روز روي جملات زير و جمله هايي از اين دست فكر كنيد:
- تا زماني كه خودتان نخواهيد، هيچ كس نمي تواند تحقيرتان كند. (تئودور روزولت) - روزي شخصي بودا را فحش و ناسزا مي داد، بودا به او گفت: از تو به خاطر اين هديه عالي تشكر مي كنم! اما متاسفم كه نمي توانم هديه ات را بپذيرم اگر كسي به من هديه بدهد و من آن را قبول نكنم، هديه به چه كسي تعلق خواهد داشت؟ - خواه فكر كنيد كاري را مي توانيد انجام دهيد، خواه فكر كنيد كه از انجام كاري ناتوان هستيد، هميشه حق با شماست. (هنري فورد) - عشق از آن جهت در ما به وديعه گذاشته شده كه آن را به ديگران ببخشيم. - قلمرو خداوند، درون ما انسان هاست.
- هر كاري كه دوست داري انجام بده.. پول، خود به دنبال آن كار مي آيد.
- به دنبال رستگاري و سعادت خودت باش.
- همان اندازه كه همسايه ات را دوست داري، خود را نيز دوست داشته باش، اين بدان معني است كه بايد خودت را از صميم قلب دوست داشته باشي.
آیا فکر میکنید اینکه فرزند چندم خانواده باشید، می تواند بر شکل گیری شخصیت شما تاثیر گذار باشد؟ این مقاله را با ما دنبال کنید تا به همه چیز در این رابطه پی ببرید!
آیا مایلید به افکار کسی که کنار دستتان نشسته است پی ببرید؟ اگر با افراد زیادی مواجهه شده باشیم میتوانیم بسیاری از افراد را حتی از نوع صحبت کردنشان نیز بشناسیم. اما این شناخت در مواجهه حضوری با دانستن بسیاری از حالات اثبات شده در علم روانشناسی بهترین شناخت را نسبت به دیگران برایمان به ارمغان میآورد.
اکنون با توجه به نکات ارائه شده میتوانید از روی هر یک از حالات زیر افکار آنها را بخوانید: